

بسیاری از وب مستر ها برای بالابردن ترافیک سایت و موقعیت در موتور های جستجو بصورت گسترده ای دست به مبادله لینک (پیوند) می زنند. اما گاهی نتیجه دلخواه بدست نمی آید. دلیل این مساله این است که بسیاری نمیدانند که موتورهای جستجو لینک های وب را چگونه می بینند. آنچه که هست دید یک موتور جستجو با دید یک کاربر در این زمینه اندکی تفاوت دارد.
درک این تفاوت به مدیر یا سرپرست سایت کمک می کند تا از لینک ها و پیوندهای ورودی و خروجی استفاده مناسب ببرد.
برخی موتورهای جستجوی مهم همچون msn ، یاهو و گوگل به لینکهای ورودی و خروجی صفحه شما اهمیت می دهند. گوگل به این فاکتور بسیار اهمیت میدهد.
یعنی مهم است که شما به چه سایتهایی لینک میدهید و از چه صفحه هایی لینک دریافت میکنید.
اگر صفحه مورد نظر شما ، دارای پیوند هایی باشد که کاربر را به صفحه های دارای مطالب مربوط راهنمایی میکند این موضوع خشنودی موتورهای جستجو را بهمراه خواهد داشت.
پس مراقب دو چیز باشید : نخست با چه کسانی مبادله لینک میکنید. دوم آنکه لینک چه صفحاتی را در صفحه خود قرار میدهید. البته معمولا این فاکتور دارای تاثیر مثبت است. یعنی بندرت یک لینک نامربوط باعث بدتر شدن موقعیت شما میشود. اما چگونه بفهمیم که صفحه مورد نظر برای لینک دادن با صفحه ما ارتباط مفهومی دارد یا نه؟ البته لینک دادن سایر سایتها ویژگی دیگری دارد که همانا انتقال ترافیک و هدایت بازدید کنندگان به سایت شما است.
دقت : البته قبل از آنکه تعداد زیادی لینک به سایت خودتان بدهید به یک نکته دقت کنید .جستجو گرها از یک فرمول بسیار نبوغ آمیز برای درک این مساله استفاده میکنند که آیا پیوندهای هدایتگر به سوی صفحه مطلوب شما پیوندهایی برای کاربران است یا آنکه برای فریب جستجو گرها پیاده سازی شده اند. پس مراقب باشید که کیفیت پیوندهای ارتباطی از کمیت و تعداد آنها مهمتر و موثرتر است.
آنچه برای سایتهای جستجو گر اهمیت دارد این است که کاربران خود را به نتیجه های مربوط و به اصطلاح بدرد بخور راهنمایی کنند. زیرا بقاء یک موتور جستجو در تامین نیازهای مشتریان است.
مساله لینک ها (پیوندهای ورودی و خروجی) همواره یکی از مسایل گیج کننده برای افراد تازه کار بوده است.
و هر کس نیز تفسیر خاص خودش را از کارآیی لینکها دارد و تنها کسانی دقیق و کامل حقیقت موضوع را میدانند، همان مهندسان طراحی و توسعه موتورهای جستجو گر هستند. بله فقط کارکنان شرکتهایی همچون گوگل یا msn یا دیگر شرکتها. اما آنچه که تجربه و تحقیق میتواند روشن کند را در این نوشته خواهیم گفت. میتوان موتور جستجو را به منزله یک جعبه تاریک (Black Box) در نظر گرفت. و با مطالعه ورودی ها و خروجی ها به اسرار آن (تا حدودی) پی برد.
یعنی یک سایت را تغییر داد و سپس نتیجه آن تغییرات را بر رتبه بندی آن سایت در موتورهای جستجو مطالعه نمود. این یک روش آزمایش و خطا است. و زمان بسیار طولانی نیاز دارد. زیرا معمولا سایتهای رتبه پایین هر یک یا دو ماه یک بار توسط جستجو گر مرور می شوند و نتیجه هر تغییر دست کم یک ماه بعد مشخص میشود.
در آزمایشهای متعددی که توسط خود من انجام شد و نیز بررسی گزارش چند پروژه تحقیقاتی در خارج از کشور اطلاعات باارزشی در این مورد بدست آمد. که در جای خود به آن خواهیم پرداخت.
برای آگاهی شما خوانندگان عزیز برخی از این موارد را برای شما شرح میدهیم و برای حفظ سادگی کار از ذکر الگوریتم ها و متدولوژی های پیچیده خودداری خواهم کرد.
قسمت دوم :
بوسه داغ یا Hot Kiss چیست ؟
اگر یک صفحه که مطالب مربوط و مشابه با سایت شما دارد به نحو شایسته ای به شما لینک بدهد اصطلاحا به آن بوسه داغ میگویند. مهم نیست که عدد Rank آن صفحه کم یا زیاد باشد. الگوریتم موتورهای جستجو اغلب به گونه ای هستند که چنین لینکهایی تاثیر بسزایی در جایگاه و رتبه شما دارند. پس هرگز پیشنهاد لینک را از یک صفحه یا سایت همگون یا مشابه به بهانه رنک (رتبه) کم رد نکنید. چنین لینکهایی همچون یک بوسه داغ در یک کوچه خلوت در شب بارانی هستند !



اگر برای دقایقی خود را جای گوگل، یاهو، MSN یا دیگر موتورهای جستوجوی مشابه بگذارید، خواهید دید که هدف آنها واضح است؛ فهرست کردن نزدیکترین سایتها به خواسته و نیاز کاربر.
علت اینکه گوگل این قدر مشهور شده (یا دست کم دلیل اصلی مشهور شدنش) این است که بیشتر مواقع نتایج نمایش داده شده در صفحه اول، کاربر را به مقصود خود میرساند. بنابراین طبیعی به نظر میرسد که بسیاری از شرکتهای تجاری و سایتها تمایل داشته باشند نام آنها در فهرست اولیه قرار گیرد. اما چگونه؟ آیا اصلاً این مسئله در عمل امکانپذیر است؟
ثبت و قرار دادن سایت در دایرکتوریهای مشهور و سازمانیافته، کلید این مشکل است. این کار باعث میشود سایت شما به خوبی در دید موتورهای جستوجو قرار بگیرد. همین امر سبب شده است هماکنون بسیاری از شرکتهایی که در زمینه طراحی صفحات وب فعالیت میکنند، خدمات <بهینهسازی سایت برای موتورهای جستوجو> (Search Engine Optimization :SEO) را در دستور کار خود قرار بدهند. اگر شما به یک متخصص SEO دسترسی ندارید، بهتر است خودتان دست به کار شوید.
ورود به فهرستها
در دنیای اینترنت تعداد بیشماری دایرکتوری در موضوعات مختلف وجود دارد. با این وجود باید به این نکات توجه داشت:
? بسیار مهم است که موتورهای جستوجو از کدام دایرکتوری بیشتر استفاده میکنند. به عنوان مثال، سایتDMOZ.org که یک <پروژه دایرکتوری باز> است، برای گوگل اهمیت زیادی دارد.
? مجبور نیستید سایت خود را مستقیماً در گوگل ثبت کنید. این یک تصور غلط است. به جای اینکار باید سایت خود را در دایرکتوریهایی ثبت کنید که گوگل اول آنها را مورد ارزیابی قرار میدهد.
? طراح سایت یا حتی خود شما میتوانید آدرس سایت خود را به DMOZ پیشنهاد بدهید تا برای قرارگیری در فهرست سایتها مورد بررسی قرار بگیرد. البته بهتر است برای انتخاب توضیحی که در مورد سایت خود میدهید، وقت بیشتری صرف کنید. با این حال ممکن است در انتها سایت شما اصلاً در فهرست قرار نگیرد! واقعاً چرا؟
باید این مسئله را به یاد داشته باشید که ویراستارهای سایت DMOZ، افرادی هستند که داوطلبانه و به صورت پارهوقت این کار را انجام میدهند و برنامه شخصی خود را دارند. تنها راه این است که مانند افراد دیگر بسیار صبور باشید.
زمانی که موضوع و شاخه مورد نظر خود را در DMOZ انتخاب کردید، در صفحه پیشنهاد سایت و قسمتهای تعیین شده، نام، آدرس (URL) و توضیحات سایت خود را وارد نمایید. باید توجه داشت که URL شما به یک پسوند مناسب مانند Com. ختم شده باشد. در غیر این صورت، آدرسهایی که خود زیرمجموعه یک URL بزرگتر باشند (مانندamazon.com/books) مورد تأیید قرار نمیگیرند. علاوه بر اینها موارد زیر را نیز مدنظر قرار دهید:
- در توضیحات سایت خود باید از به کار بردن جملات تبلیغاتی مانند <بهترین سایت برای ...> یا <بزرگترین فروشنده ...> پرهیز کنید.
- در مورد انتخاب شاخه باید به کشور و زبان انتخابی دقت کنید. به عنوان مثال، اگر مطالب سایت شما به زبان فارسی است، باید وارد فهرست فارسی شوید.
- باید دقت داشته باشید که اطلاعات تماس سایت (شماره تلفن، آدرس پستی و ...) کامل باشد؛ سایتهای بینام و نشان مورد تأیید قرار نمیگیرند.
- هیچگاه سعی نکنید سایت خود را در چند شاخه و موضوع پیشنهاد دهید. خطر این شیوه بسیار زیاد است. چون ممکن است گوگل شما را به عنوان یک spammer (فرستنده هرزنامه) فرض کند و آدرس شما را از فهرست سایتها حذف کند.
بعد از این کارها، به سراغ دایرکتوریهای دیگر بروید و آدرس خود را در آنجا نیز ثبت کنید.
ساختار صحیح سایت
بهینهسازی سایت برای موتورهای جستوجو تلاش زیادی را میطلبد. اولین مسئله مهم، ساختار صحیح صفحات است. اگر صفحات شما به خوبی با صفحات دیگر ارتباط نداشته باشند یا لینکهای درون آنها شکسته باشند، اسپایدرها نمیتوانند آنها را بخوانند و در نتیجه از دید موتورهای جستوجو دور میمانید.
اسپایدرهای موتورهای جستوجو به کمک کلمات کلیدی متوجه میشوند که محتوای سایت شما چه موضوعاتی را دربرمیگیرد. اما تنها وجود آنها در میان تگهای HTML کافی نیست. اسپایدرها سایتها را از طریق مقایسه کلمات کلیدی با محتوای آنها ارزیابی میکنند و سپس اطلاعات را برای گوگل ارسال میکنند.
البته باید در نظر داشت که استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی در متن سایت نیز سببِ به اصطلاح تنبیه سایت شما از سوی گوگل میشود.
محتوای سایت
اینکه محتوای یک سایت منحصربهفرد باشد و مرتباً بروز شود، تأثیر بسزایی در بالا بردن رتبه سایت شما در نتایج نمایش داده شده از سوی موتورهای جستوجو دارد. در این میانURL های مطالب نیز میتوانند در فهرستکردن یک سایت بسیار کمک کنند. به عنوان مثال، گوگل لینکی مانند
ارتباط با دیگر سایتها
مطلب مهم دیگر، لینکهایی است که از سوی سایتهای معتبر و مشهور به سایت شما داده شده است. گوگل تمایل دارد وبسایتها را نسبت به سایتهای مجاورشان ردهبندی کند. اگر شما با سایت بزرگی که از نظر محتوا با سایت شما مشابه است، ارتباط دارید، امتیاز بزرگی را به دست آوردهاید. چگونگی ارتباط با دیگر سایتها هنوز برای گوگل اهمیت فراوانی دارد. در حالی که برای MSN و یاهو، محتوای صفحات و تراکم بالای کلمات کلیدی مهمتر است.
در انتها میتوانید برای دریافت اطلاعات و جزئیات بیشتر به منابع زیر مراجعه کنید:
google.com: برای یافتن بهترین کلیدواژهها برای سایت خود میتوانید از خود گوگل کمک بگیرید.
dmoz.org: زمانی که موضوع و شاخه مرتبط با سایت خود را انتخاب کردید، به صفحه مورد نظر خود بروید و روی لینک
googlerankings.com: برای اطلاع از رتبه یک صفحه وب در گوگل، میتوانید از ابزار رایگان این سایت استفاده نید.
google.com/technology/index.html: اطلاعاتی در مورد چگونگی رتبهبندی سایتها از سوی گوگل.




اینترنت به نماد "حفظ مساوات" تبدیل شده است: در پنجره یک مرورگر همه شرکتها، بدون توجه به کوچکی و اندازه خود، میتوانند به خوبی یک شرکت بزرگ، با سابقه طولانی در کیفیت و ارایه خدمات، به نظر برسند. این وضعیت، صاحبان مشاغل کوچک را به چالشی بااهمیت فرا میخواند: چگونه میتوانیم مشتریان بالقوه خود را از این بابت قانع کنیم که شرکت ما شرکتی کلاهبردار و با زمینه فعالیت غیراخلاقی نیست؟ بهترین راه حل، استفاده از یک صفحه کاملا سازمانیافته "درباره ما" است.
این صفحه نباید فقط شرکت را به مشتری معرفی کند، بلکه باید ورای هرگونه شک و تردید، به شرح دلایل اعتماد مشتری به شرکت شما بپردازد.
اغلب، این موضوع به معنی پاسخگویی به شش سوال مهم زیر است که از طرف بازدید کننده وب سایت شما مطرح می شود:
چه کسی گرداننده این وبسایت است؟
امروزه مردم از شرکتهای بزرگ و مقرراتی و نگرش قدیمی و شعار گونه "تماس شما برای ما مهم است" خسته شدهاند. شما میتوانید به عنوان مالک یک شرکت کوچک، توجه شخصی را به مشتری خود داشته باشید که آنها از هیچ شرکت بزرگی دریافت نمیکنند. این پیغام را در صفحه "درباره ما" بگنجانید.
از صحبت درباره خود و علاقه شغلی خود هیچ واهمهای نداشته باشید و البته میتوانید عکس خود را نیز ضمیمه کنید. پیام اصلی شما این است که در پس زمینه کسب و کار شما فردی واقعی قرار دارد که به مشتریان خود از صمیم قلب اهمیت میدهد.
آیا این یک کسب و کار واقعی است؟
شاید بهترین روش پاسخ به این سوال این است که آدرس پستی کامل خود را در سایت قرار دهید. حتی اگر مشتریان شما هیچ وقت به دیدن شما نیایند، نکته اطمینان بخشی درباره مکان حقیقی شرکت شما وجود دارد. یک آدرس پستی به مشتریان احتمالی شما نشان میدهد که چیزی برای پنهان کردن ندارید. آدرس تماس خود، شامل آدرس پستی را در نقطهای مشخص در صفحه "درباره ما" قرار دهید.
آنها از چه روشهایی پول درمیآورند؟
همه شما با عبارت کلیشهای "اگر چیزی بیش از حد لزوم خوب به نظر برسد حتما به درستی آن شک کن" آشنا هستید. اگر طرح فعالیتهای خود را برای بازدیدکنندگان آشکار نکنید، به عبارت دیگر اگر به آنها نگویید که از چه راهی کسب درآمد میکنید، اولین سوالی که به ذهن آنها خطور میکند این است:"مشکل چیست؟"
اگر شرکت شما تولیدات رایگان زیادی عرضه میکند یا این که قیمت اجناس شما در مقایسه با رقبا بسیار کم است، مشتریان شما عقب نشینی میکنند.
در صفحه "درباره ما" درمورد منابع درآمد خود و دلایل دریافت هزینه بابت خدماتی که مشتری را به خاطر آنها شارژ می کنید، صحبت نمائید. به یاد داشته باشید که به جای صحبت از قیمتها از ارزش خدمات و محصولات خود صحبت کنید.
مدت فعالیت آنها چقدر است؟
مردم غالبا به دو گزینه ثبات و دوام به عنوان دو عامل تعیین کننده اعتماد نگاه میکنند. از آنجا که بیشتر شرکتهای کوچک (به خصوص از نوع آنلاین) قدمت زیادی ندارند، انتظار تاریخچهای طولانی برای ایجاد اعتماد کاری، مشکل است. اگر شما با چنین موردی روبهرو هستید، میتوانید از تجربیات گذشته خود صحبت کنید. تجربه گذشته بیشتر صاحبان شرکتهای کوچک، با فعالیت کنونی آنها ارتباط زیادی دارد. در صفحه "درباره ما" ضمن صحبت درباره این موضوع، ارتباط و دلیل سود رسانی آن به فعالیت کنونی خود را شرح دهید.
چگونه از کیفیت کار آنها مطلع شوم؟
بهترین راه برای این که به مشتریان بالقوه خود نشان دهید چه کار میتوانید برای آنها انجام دهید، قرار دادن متنهای تشکر از مشتریان خرسند شرکت است. بهترین حالت این است که این پیامها از جانب شرکتها باشند تا بتوانند به شکلی دقیق، موقعیت و رضایت مشتری شما را مشخص کنند. برای تاثیرگذاری بیشتر بهتر است این پیامهای قدردانی، آدرس تماس فرستنده را نیز مشخص کنند.
معمولا نام و یک لینک به یک وب سایت کافی است. فراهم کردن لیستی از مشتریان سابق و نوع فعالیت ارایه شده از جانب شما به آنها نیز موثر است. قبل از تهیه لیست نام مشتریان، از آنها اجازه این کار را بگیرید. بیشتر اوقات آنها از دادن این اجازه بسیار خوشحال میشوند به خصوص اینکه لینکی به وب سایت آنها در سایت خود بگذارید.
آیا آنها به انجمنهای شغلی مرتبط هستند؟
روش دیگر برای ایجاد اطمینان و اعتبار، وابسته بودن به انجمن ها، موسسات تجاری یا شغلی است. این موسسات غالبا به اعضا خود اجازه استفاده از لوگوی موسسه را میدهند. به عنوان مثال، وب سایت یک تعمیرگاه اتومبیل میتواند از علامت یک شرکت بزرگ تولید خودرو استفاده کند و به این وسیله بر در اختیار داشتن مکانیکهایی آموزش دیده تاکید کند. به طور مشابه، یک وب سایت مشاوره شغلی نیز میتواند لوگوی انجمن مدیریت و یک آژانس معاملات ملکی، لوگوی انجمن صنفی معاملات ملکی را به کار برد. از این انجمنها به نفع خود در صفحه "درباره ما" بهره بگیرید.
آیا میتوانم در مورد سپردن اطلاعات محرمانه خود به آنها اعتماد کنم؟
مردم درباره اطلاعات شخصی خود، به خصوص در دنیای برخط، بسیار محتاط هستند. شما باید از یک سری سیاستهای حفظ و محرمیت اطلاعات استفاده کرده، آن را به وضوح در وب سایت خود نشان دهید، همچنین باید لینک آن را در صفحه "درباره ما" و همچنین صفحه اصلی قرار دهید. این مورد به تنهایی ممکن است تاثیر های مثبتی را بین مشتریان احتمالی که به جای انتخاب محلی دیگر، خرید از شما را انتخاب میکنند بگذارد.
برخی جزییات اجرایی
اگر اطلاعات صفحه "درباره ما" ضمن اشغال فضایی زیاد، متن شما را طولانی میکند، میتوانید آن را در صفحههای مختلف تقسیم کنید. در این صورت به جای یک صفحه، یک بخش "درباره ما" خواهید داشت. در صورت انجام این کار، منوی کوچکی حاوی گزینههای مختص بخش "درباره ما" تهیه کنید. لینکهای این منو را میتوانید اینگونه بنامید: کارمندان ما، فعالیت ما، نمونه کارهای ما، مشتریان ما و غیره.
بهترین مکان برای قرار دادن این بخش، یک ستون در سمت راست یا چپ صفحه، با توجه به انگلیسی یا فارسی بودن صفحه است. همچنین در صفحه اصلی، لینکی را به صفحه "درباره ما" قرار دهید. لازم نیست این لینک حتما در مشخصترین مکان یا در منوی اصلی وب سایت شما باشد، فقط کافی است قابل رویت و دردسترس باشد.
خلاصه
تشخیص خوب بودن و حسن شهرت شرکت ها در اینترنت کار سختی است. یک راه برای کمک به مشتریان احتمالی برای اعتماد به شغل شما، داشتن یک صفحه "درباره ما" خوب است. این صفحه باید به بیشتر سوالات احتمالی که مشتری ها از خودشان در مورد اعتماد یا عدم اعتماد به شرکت شما می پرسند، پاسخ دهد. این صفحه باید از طریق یک لینک در صفحه اصلی به راحتی در دسترس باشد.


بگذارید مساله را بررسی کنیم. شما خواستار فروش، بازدیدکنندگان، مشترکان خبرنامه الکترونیکی و مراجعان وبسایت بیشتری هستید. بسیار خوب، میتوانید همهی این مزایا را، حتی زمانی که از کامپیوتر خود دور هستید، با یک روش اثبات شده رایگان، به دست آورید.
کافی است امضای ایمیل خود را به ابزار رایگان مولد ترافیک سایت خود تبدیل کنید و پس از این خواهید دید که مردم شما را به خاطر خواهند سپرد.
حال برای لحظهای وانمود کنید که امضای ایمیل شما به شما تعلق ندارد. وانمود کنید در حال خواندن نامه الکترونیکی هستید که امضای ایمیل شما در پایان آن است. آیا از این طریق از نوع فعالیت شرکت خود مطلع میشوید؟ آیا شمارهی تلفن یا آدرس ایمیلی در این امضا ذکر شده تا در صورت نیاز و برای رفع سوالات احتمالی با آن تماس بگیرید؟ در صورت منفی بودن جواب، همین حالا دست به کار شوید!
به موارد زیر توجه کنید:
- نصب سیستم پاسخگوی خودکار (Autoresponder) برای پست الکترونیک شما کار بسیار آسانی است.
- زمان با ارزش خود را فقط به نگارش متن ایمیل خود اختصاص دهید (و نه به نوشتن با عجلهی اسم خود با غلط های تایپی زیاد)
- ترافیک سایت خود را افزایش دهید (مردم به طور رایگان مشترک خبرنامه الکترونیکی شما میشوند).
- بگذارید مردم فعالیت شرکت شما را به یاد داشته باشند (به این ترتیب آنها ایمیل شما را به دوستان خود میفرستند).
پنج مرحله برای ایجاد امضای ایمیل را بررسی میکنیم. پس از این مراحل، باید آن را در فایل امضای پاسخگوی اتوماتیک یا امضای ایمیل خود اضافه کنید.
گام اول: نام و نام خانوادگی در خط اول امضا.
مشخصات کامل خود را در خط اول امضا بنویسید. در واقع تصور کنید که برای یک دوست، ایمیلی را ارسال میکنید. آیا در یک ایمیل دوستانه، مقام و سمت کاری خود را در بخش پایانی و امضا ذکر میکنید؟ پاسخ معمولا منفی است.
بدون ذکر سمت در کنار نام، ایمیل شما شخصی تر شده، نام شما برجسته میشود. به یاد آوردن اسامی برای افراد آسانتر است. با این وجود اگر هنوز هم اصرار دارید تا عنوان خود را نیز بنویسید آن را در خط دوم اضافه کنید.
گام دوم: نام شرکت در خط دوم امضا.
حتما از دانستن این نکته متعجب میشوید که افرادی که ایمیل شما را میخوانند نام شرکت شما را به یاد نمیآورند! با افزودن نام شرکت، در واقع ماهیت خود را خاطر نشان میکنید.
گام سوم: یک توضیح یک جملهای دربارهی فعالیت شرکت در خط سوم امضا.
این مرحله اهمیت زیادی دارد زیرا برخی از خوانندگان ایمیلهای شما، نام شما و نام شرکت شما را میدانند ولی از نوع فعالیت شرکت شما بیخبر هستند. اهمیت تبلیغ نام شرکت شما چیست؟ اگر فقط به تبلیغ نام شرکت خود بپردازید، کار شما برای جذب مراجعان بیشتر سخت میشود!
با آگاهی افراد از فعالیت شرکت، بازدیدکنندگان بیشتری به دست میآورید. دست به کار شوید، جملهی کوتاهی دربارهی فعالیت شرکت خود بنویسید. به عنوان مثال "خدمات طراحی وب سایت".
گام چهارم: دو راه برای برقراری تماس با شما، یا شماره تلفن یا آدرس ایمیل، در خط چهارم امضا.
اغلب اوقات افراد اطلاعات تماس شما را در دفترچهی تماس ایمیل خود، مانند ,hotmail, yahoo یا Outlook نگاه نمیدارند. ممکن است افراد پس از خواندن ایمیل شما بخواهند پرسشی مطرح کنند. با افزودن شمارهی تلفن یا آدرس ایمیل زیر اسم خود از اتلاف وقت خوانندگان ایمیل خودداری میکنید.
از قابل کلیک بودن آدرس ایمیل خود اطمینان حاصل کنید. آیا از جستجوی یک شمارهی تلفن ،برای پرسیدن یک سوال در مورد ایمیل افراد ،در دفترچهی تماس خود لذت میبرید؟ واقعا خیر، درست است؟
نظرتان دربارهی این وضعیت چیست: خوانندهی ایمیل شما میخواهد آنرا به دوستان خود ارجاع دهد، برای این کار باید دفترچهی تماس الکترونیکی خود را گشوده، آنرا بر اساس اسم مرتب کند. سپس باید آدرس ایمیل، شمارهی تلفن و نام شرکت شما را کپی و paste کند. اما صبر کنید، در صورتی که او هنوز اطلاعات تماس خود را وارد دفترچهی تماس خود نکرده باشد چه وضعی پیش میآید؟
با افزودن اطلاعات تماس خود در امضای ایمیل، امکان فوق را برای آنها فراهم کنید. با این کار افراد بیشتری از فعالیت شرکت شما باخبر میشوند و افراد میتوانند با forward ایمیل شما یا کپی و paste کردن آن در یک ایمیل دیگر، خدمات شما را دوستان خود معرفی کنند.
گام پنجم: معرفی خبرنامه الکترونیکی یا کتاب رایگان در خط پنجم یا ششم امضا.
با ارایهی خبرنامه الکترونیکی رایگان سایت، امکان تست رایگان تولیدات خود را به وجود آورید! چرا؟ با این کار خوانندگان ایمیل خود را وادار میکنید از سایت شما بازدید کنند. به این ترتیب فروش خود را بالا میبرید زیرا خوانندگان ایمیلها در مییابند که شما به کار خود وارد هستید. او میفهمد که شما در شاخهی کاری خود خبرهاید.
بسیار اتفاق میافتد که شما واقعا قصد خرید کالای خوبی را دارید ولی نمیتوانید آنرا به سرعت بخرید. آیا اطلاعات اولیهی رایگان شما را راضی میکند؟
مثلا شما میخواهید آخرین کتاب آموزش حیوانات را بخرید. آیا برای دریافت نکات رایگان هفتگی دربارهی تربیت حیوانات، عضو خبرنامه نمیشوید؟ حتما این کار را میکنید.
و سوالی که من معمولا با آن روبهرو هستم: "چرا به جای عرضهی تولیدات و کسب درآمد از مقالات و کتاب ها، به ارایهی یک مطلب رایگان بپردازم؟" پاسخ ساده است. احتمال عضویت افراد برای یک خدمت رایگان بسیار بیشتر از استفاده از کارت اعتباری و پرداخت هزینه است. گذشته از این، در صورت اعتماد مشترکان به شما، آنها برای خرید تولیدات شما از طریق خبرنامهی سایت اقدام میکنند و شما میتوانید تا ماهها، اطلاعات تولیدات خود را برای آنها بفرستید.
تیتر خبرنامه الکترونیکی رایگان شما باید جذاب و جالب باشد.
آیا آنها با خواندن خبرنامه شما، در وقت خود صرفهجویی میکنند، پول بیشتری نصیبشان میشود یا اطلاعات مفید بیشتری به دست میآورند؟ چه چیز شما را وادار میکند که یک مجله را در یک خواروبار فروشی انتخاب کنید و بخرید؟ تیترهای کوتاه و با روح جلد مجله این کار را انجام میدهند. همین اتفاق درمورد خبرنامه الکترونیکی رایگان شما میافتد. توصیفی کوتاه و باذوق از مجلهی الکترونیکی رایگان خود بنویسید. از تیتری استفاده کنید تا خواننده را به خواندن مجلهی شما ترغیب کند. به عبارت دیگر، آنها را به کلیک روی لینک خود و عضویت در خبرنامه الکترونیکی سایت مجاب کنید.
بیایید یک امضا را به عنوان مثال بررسی کنیم. کدام یک از این دو ایمیل بهتر شما را با نوع فعالیت شرکت آشنا میکند؟ کدام یک از امضاها را خوانده، به خاطر میسپارید؟
با احترام،
لیزا کارلتن،
مدیر بازرگانی،
شرکت پاستای ایتالیا،
800-555-4234
Liz@PastaCompany.com
افزایش پیج رنک گوگل و آمار وبلاگ
با احترام،
لیزا کارلتن،
مدیر بازرگانی،
شرکت پاستای ایتالیا،
تولیدکنندهی ماکارونی معتبر ایتالیایی با بیش از پنجاه سال سابقه!
800-555-4234
Liz@PastaCompany.com
میتوانید با مراجعه به سایت pastacompany.com نحوه تهیه رایگان ده غذای لذیذ با ماکارونی به دست آورید. شما میتوانید این غذاها را در کمتر از بیست دقیقه آماده کنید.
من قطعا ایمیل دوم را به خاطر میسپارم زیرا در آن میتوانم گزارشی رایگان از ده غذای لذیذ با ماکارونی و با قابلیت پخت کمتر از بیست دقیقه بخوانم. شما چطور؟
منتظر چه چیز هستید؟ برای به کاربردن این روش موثر و رایگان برای افزایش بازدیدکنندگان و تنظیم امضای ایمیل شش جملهای، فقط به سه دقیقه وقت نیاز دارید! به یاد داشته باشید، حتی وقتی در دفتر کار خود نیستید نیز فعالیتهای شرکت خود را تبلیغ میکنید و با خبرنامه الکترونیکی خود امکان تست اولیهی تولیدات خود را فراهم میکنید. کلام آخر اینکه مردم از کار شرکت شما باخبر میشوند. با افزودن خبرنامه الکترونیکی هیجان انگیز خود، بازدیدکنندگان و مشترکان بیشتری به سایت شما میآیند. این یعنی فروش و درآمد بیشتر.


بدون در نظر گرفتن اینکه شما با سایت خود چه می کنید، شما به محتوی مناسب و متغیر که برای بازدید کننده سایت شما مهم است، نیاز دارید. محتوای سایت باید زمان بندی شده، متناسب و هماهنگ با تم سایت شما باشد. و چیزی با ارزش به بازدید کننده ارائه کند. برخی از استراتژی ها در زیر آورده شده اند.
تشخیص اینکه چه چیز جدید یا مبتکرانه در ارتباط با سایت شما وجود دارد. چه چیزی را می توانید ارسال کنید که بازدید کننده کنجکاو را بازگرداند. آیا محصول جدید، خبر جدید، یا مقاله جدید، مخصوصا که دنباله دار باشد، جایزه جدید یا مسابقه ای برای برنده شدن وجود دارد؟ به موارد مختلف فکر کنید و ببینید چه چیزی در ارتباط با سایت شما وجود دارد.
افزایش پیج رنک گوگل و آمار وبلاگ
به بازدید کنندگان راهی برای برنده شدن نشان دهید. یک چیز مجانی یا کوپن تخفیف که بتوانند برنده شوند. شما حتی ممکن است هدایای یک شرکت دیگر را که آرم آن هم روی هدایا حک شده را قرار دهید و نام برندگان را در سایت خود اعلام کنید تا بازدید کنندگان به سایت شما بازگردند. برندگان را به روز رسانی کنید و نامه تشکر برایشان بفرستید.
راهی برای جمع آوری آدرس پست الکترونیک بازدید کنندگان، مثل نظر سنجی در مورد سایت یا محصول خاص و یا دفتر یادبود سایت، و یا سوالات ساده که جواب دهند و به نحوی آدرس آنها را جمع آوری کنید. شما بعدا می توانید به مناسبتهای مختلف با آنها مکاتبه کنید. حتما به آنها شانس حذف از لیست خود را بدهید و مطمئن باشید اگر اطلاعات سایت شما مفید باشد، آنها هیچگاه از لیست شما خارج نخواهند شد.
از بازدید کنندگان سایت خود بخواهید که سایت را به دوستانشان معرفی کنند و بابت این موضوع به آنها جایزه بدهید. به آنها ثابت کنید که برای شما با ارزش هستند و شما به آنها توجه دارید. دلیلی برای معرفی سایت شما به دیگران را به بازدید کننده سایت خود بدهید. به بازدید کننده، دلیل و امکان Bookmark کردن سایت خود را بدهید.
بازی جدید، قیمت بازار بورس، اخبار و اطلاعات متغیر را به بازدید کننده ارائه دهید تا آنها بازگردند و سایت شما را بازدید کنند. سایت خود را همواره به روز رسانی کنید تا آنها به شما اعتماد کنند و مجددا به سایت شما مراجعه کنند.


چه سوال بیهوده ای پرسیدم! اینطور نیست ؟
آیا هرگز به این موضوع فکر کرده اید که یک مقاله پر محتوا از چند طریق برای سایت شما بازدید کننده می آورد ؟ یک مقاله خوب سرعت شما را در جذب بازدید کننده افزایش می دهد.
مجموعه ای از مقالات را در سایت خود ارائه کنید. این راهی است که ترافیک ماه ها و حتی سالهای متمادی برای سایت شما را تضمین می کند.
خیلی از بازاریابها، مقالات را برای استفاده به عنوان محتوای سایت خود و یا برای ارسال به مجلات الکترونیکی (eZines) استفاده می کنند.
همانند کوه یخ که بخش عمده آن پنهان است، عملکرد مقالات خوب برای جذب ترافیک، تنها بخشی از ارزش واقعی آنها است.
ارسال مقالات به مجلات الکترونیکی در مدت زمان کوتاهی ترافیک زیادی برای سایت شما ایجاد می کنند که البته این حجم ترافیک گذرا است و اگر ارسال به مجلات را کم کنید، ترافیک هم کم خواهد شد.
خوب، پس چه کنیم تا ترافیک بالا برای ماه ها و سالها توسط مقالات تضمین شود ؟ چهار روش زیر را پیشنهاد می کنم :
1- مقالات خود را برای لیستهای خبری (Announcement List) ارسال کنید. با این کار دو نشان زده اید چون هم مجلات الکترونیکی و هم صاحبان سایتها (Webmasters) در جستجوی مقالات رایگان هستند که در سایت خود قرار دهند.
2-مقالات خود را به سایتهائی که مختص ناشرین (Publisher) و صاحبان سایتها است ارسال کنید. من به این سایتها مقاله فرستادم و این موضوع را فراموش کرده بودم تا اینکه برایم نامه رسید که کسانی در حال استفاده از این مقالات هستند و این برایم جالب بود.
3-به صاحبان سایت که در ارتباط با نوع تجارت شما هستند پیشنهاد دهید که از مقالات شما بصورت رایگان در سایت خود استفاده کنند.
4-هر 10 تا 15 مقاله را در قالب یک کتاب الکترونیکی (eBook) تنظیم کنید، برایش یک نام انتخاب کنید و در سایت خود برای استفاده همگان قرار دهید و شاهد باشید که چطور کتاب شما در شبکه پخش خواهد شد.
تنها با انجام این مراحل، ترافیک لحظه ای سایت شما به ترافیک دایم و طولانی تبدیل خواهد شد. به خاطر داشته باشید که مقالاتی که دو یا سه سال قبل تولید شده اند هنوز برای کسانی که آنرا نخوانده اند تازگی دارد. سعی کنید یک سری مقالات منسجم (Campaign) ارائه کنید و ببینید که سایت شما با چه سرعتی محبوب خواهد شد.
منتظر چه هستید ؟ از همین امروز شروع کنید و از نتیجه آن لذت ببرید.


» انتخاب کلید واژگان (Keyword) و توضیحات مختصر (Deion) سایت
با توجه به زمینه کاری سایت شما و اهداف آن انتخاب کلیدواژه های اصلی سایت اقدامی بسیار مهم و استارتژیک است.کلیدواژه های اصلی (Keyword) , عباراتی هستند که میخواهید وقتی جستجو شد , شما گزینه اول باشید . توضیح (Deion) شرح مختصری است که در یک پاراگراف دو سه جمله ای پیرامون سایت خود می دهید تا هرگاه سایت شما در نتایج ظاهر شد , آن عبارت به صورت توضیح زیر لینک شما , به ماربر نمایش داده شود . انتخاب دقیق آن عبارات و این پارگراف تاثیر بسزایی در رتبه سایت شما دارد . عبارات مورد نظر شما چیست ؟ آیا ممکن است کاربران این عبارات را طور دیگری وارد کنند ؟ اکثر کاربرانی که املای ضعیفی دارند ممکن است این عبارات را چگونه جستجو کنند؟ چه عبارات و کلمات مترادف یا هم معنی با عبارات اصلی وجود دارد ؟ ترجمه این عبارات به زبان های دیگر چیست ؟ کسانی که دنبال چنین موضوعی بوده اند چه عباراتی را جستجو کرده اند ؟ و سوال های دیگری که نهایتا منجر به انتخاب مناسب موراد یاد شده خواهد شد .


?- Sridhar Katakam: وبلاگ ها را دنبال کنید و در آنها نظرات مفید بگذارید. یک راه خوب برای در ارتباط بودن با بازدید کننده ها نصب یک ابزارک MyBlogLog است.
?- Ian Delaney: هیچ چیز باعث ترافیک زیاد در دراز مدت نمیشود به جز ارزشمند بودن. مطالبی که طرز کار چیز های مختلف را شرح میدهند یا به درد بخور هستند همیشه در جا های مختلف از جمله Del.icio.us لینک میشوند که در طولانی مدت از صفحهی اول Digg هم بهتر است.
?- Scott Townsend: موتور های جستجو را از بروز شدن وبلاگتان با پینگ کردن مطلع سازید. این کار باعث به حداکثر رسیدن دریافت بازدید کننده از سوی این منابع میشود. (لیست سرویس های پینگ کننده را در اینجا ببینید)
?- Kyle: بر روی زمینهی فعالیت خود بیشتر متمرکز شوید و از اخبار جدید آن حوزه مطلع باشید. پست هایتان را طوری طراحی کنید که هم برای افراد مبتدی و هم برای حرفهای ها قابل استفاده باشد. من بار ها دیدهام که پست های سادهتر رتبهی بهتری در موتور های جستجو میآورند و زیاد هم غیرمنطقی نیست. افراد دنبال مطلبی هستند که راحت تر و زودتر مشکلشان را حل کند.
?- Grant Gerver: گه گداری مطالبی مخالف افکار و باور های عمومی بنویسید ، من گاهی مطالبی در رابطه با عدهی خاصی در سیاست مینویسم.
?- Daniel: از یک افزونهی مترجم استفاده کنید تا کسانی که با زبان شما آشنایی ندارند هم بتوانند از مطالب استفاده کنند. این طوری گسترهی بازدید کنندگان خود را به شدت گسترش میدهید. من برای این کار از یک افزونهی پولی استفاده کردهام ولی نسخه های رایگان خیلی خوب هم موجود است.
?- Rory: مطالبتان را در جشنواره های وبلاگی مرتبط ثبت کنید.
?- Ramen Junkie: خبر نامه ها! من همیشه وقتی مطلبی برای خبرنامه ها مینویسم نتیجهی خوبی میگیرم.
?- Eric Atkins: ظاهر جدید برای سایتتان طراحی کنید. این کار باعث جذابیت برای خواننده های دائم شما خواهد شد ، همچنین میتوانید پوستهای را که میسازید در اختیار دیگران قرار دهید. به این صورت مقدار زیادی ترافیک و لینک از سایت هایی که از قالب شما استفاده میکنند دریافت میکنید.
??- Megan Taylor: وبلاگتان را به جنب و جوش بیاندازید. پست ها را به حال خود رها کنید ، از بازدیدکنندگان سوال بپرسید و بحث راه بیاندازید.
??- Guido: در وبلاگ ها نظر بدهید ، پست های بدرد بخور بنویسید و دوست های خوب پیدا کنید.
??- Brian Auer: باید فعال باشید تا بتوانید ترافیک بدست بیاورید. من در وبلاگ های مرتبط با خودم نظر میدهم و لینک سایتم را در آخر امضا هایم اضافه میکنم. از هر فرصت برای معرفی کردن سایت و وبلاگ خود استفاده کنید. بلافاصله تاثیر آن را خواهید دید.
??- Shankar Ganesh: در سایت MyBlogLog فعالیت کنید و مطمئن باشید بازدید کننده بدست میاورید. سعی کنید در انجمن های مرتبط با وبلاگتان هم عضو شوید.
??- Andrew Timberlake: هر جا که میتوانید آدرس وبلاگ خودتان را بگذارید. من در سربرگ های کاری ، کارت ویزیت ، بالای نامه ها ، انتهای ایمیل ها و حتی روی ماشینم آدرس سایتم را نوشتهام.
??- Cory OBrien: وبلاگ های زیادی بخوانید و دنبالک بفرستید. مطمئن باشید که موتور های جستجو سایت شما را میشناسند و سعی کنید رتبهتان را افزایش دهید. مطالبتان را در سایت های آنلاین بوکمارکینگ اضافه کنید.
??- Jester: در وبلاگ ها نظر بگذارید ، زیاد طول نمیکشد تا حتی فقط موافقت یا مخالفتتان را با نویسنده اعلام کنید. با این روش همیشه بازدید کننده دریافت میکنید.
??- George Manty: روزی ? تا ? پست منتشر کنید و سرویس های مختلف را با پینگ کردن مطلع کنید ، میتوانید از وردپرس هم برای پینگ کردن خوب استفاده کنید. نظر سنجی بگذارید و نظر بازدید کنندگان را بپرسید ، ابزار رایگان به آنها بدهید و در نهایت کاری کنید که آنها دوباره برگردند و به دوستانشان راجع به شما بگویند.
??- Engtech: اجتماع! ، این فقط یک کلمه است اما در دنیای وبلاگ نویسی مهمترین چیز است. مهم ترین عامل موفقیت وبلاگ داشتن اجتماع بازدید کنندگان فعال است. داشتن اجتماع فعال در دور و بر وبلاگ باعث افزایش ترافیک میشود. اما چگونه شروع کنیم؟ با بهبود دادن رتبه خود در موتور های جستجو (SEO) ، فعالیت در سایت های اجتماعی ، نظر دادن در وبلاگ ها و…
??- Crhis: سایت Squidoo برای دریافت بازدید کننده خیلی مفید است. میتوانید در آن اجتماع های خوبی ایجاد کنید و بهترین پست های مرتبط با موضوع کاریتان همچنین بهترین پست های خودتان را به صورت لیست اضافه کنید.
??- Splork: من ترافیک زیادی از نوشتن مقاله ها و ارسال آنها به سایت EzineArticles کسب کردهام. این مقالات همیشه در گوگل رتبه های خوبی در کلمهی کلیدی مربوط به خود کسب میکنند و به خاطر لینک سایت اصلی من که در آخر مطالب درج شده همیشه بازدید کنندگان زیادی به وبلاگم آمدهاند.
??- Jen Gordon: من پس از ثبت کردن قالبم در سایت هایی مثل CSSMania و WebCreme با بازدید زیادی مواجه شدم. اگر میتوانید یک استایل خوب درست کنید و وارد رقابت های طراحی شوید تا هم بازدید کننده بدست بیاورید و هم یک اجتماع خوب در اطرافتان.
??- Kat: من تازگی در تالار گفتمان هایی که با موضوع وبلاگ من ارتباط دارند فعال شدم و افکارم رو با بقیه در اشتراک میگذارم و حتی یک اجتماع مخصوص موضوع مورد فعالیت خودم هم در آنها درست کردهام. این روش برای من خیلی خیلی تاثیر داشته است.
??- Inspirationbit: همهی ما سرویس هایی مثل Digg و Del.icio.us و… را میشناسیم و میدانیم که ترافیک زیادی ایجاد میکنند ولی من به تازگی مطالبم رو در سایت Blogg-buzz.com ثبت میکنم (سایتی شبیه Digg ولی مخصوص وبلاگ نویس ها) و ترافیک خوبی هم از آنها دریافت میکنم.
??- Mark Alves: سعی کنید در سرویس هایی مثل Yahoo Answers و LinkedIn اعتبار خوبی کسب کنید و کلمات کلیدی مرتبط با موضوع کاریتان را به خود اختصاص دهید. تاثیر آن را خیلی زود خواهید دید.
??- Tillerman: اولین کسی باشید که بهترین وبلاگ های حیطهی کاریتان را معرفی میکنید. به این صورت آن مطلب تان در جستجوی عمومی رتبهی خوبی کسب میکند و سایرین و حتی وبلاگ های جدید هم به شما لینک میدهند.
??- Nick: فعالیت در تالار های گفتگو و کسب اعتبار در آنها به افزایش ترافیک سایت شما خیلی کمک میکند همچنین حل کردن مشکلات دیگران و یا نوشتن نکات ریز به درد بخور بازدید کنندگان خوبی به شما میدهد
??- Brandon Wood: یک ترفند ساده! من برای گرفتن بازدید کننده های زیاد از نوشتن گروهی استفاده میکنم.
??- Alan Thomas: بایگانی مطالبتان را فراموش نکنید. من چند وقت پیش تمام نقد هایی که انجام داده بودم را در یک پست جمع آوری کردم و ترافیک و لینک خیلی زیادی دریافت کردم.
??- KWiz: مباحث قابل بحث بنویسید ، به نظر من نوشتن در مورد مطالب داغ و قابل بحث صرفآ برای جذب بازدید کننده کار درست و قشنگی نیست ولی موثر است.
??- Dennis Coughlin: بهترین وبلاگ های مرتبط با وبلاگ خود را پیدا کنید و با نویسنده های آنها تماس بگیرید ، آدرس وبلاگتان را بدهید و ارتباط برقرار کنید. این کار به شما کمک میکند تا آنها وبلاگ شما را پیدا کنند ، بخوانند و احتمالآ آن را لینک کنند


1.فونت درشت!
برخی فکر میکنند که استفاده از فونت با اندازه درشت برای نوشتن مطالب توجه خواننده را بیشتر جلب میکند. البته این تفکر درستی است اما نه وقتی که همه مطالب وبلاگ با فونتهایی با سایز درشت نوشته شده باشد. خواندن مطالب وبلاگ با فونت درشت مثل خواندن روزنامه ای است که همه مطالب آنها با فونتی هم اندازه تیتر صفحه نخست نوشته شده باشد. استفاده از فونتهای با اندازه درشت معمولا نشان از تازه کار بودن نویسنده وبلاگ در دنیای وب و اینترنت است.
2.موزیک در وبلاگ
این دیگر تازه کار و حرفه ای ندارد و به هرحال برخی از وبلاگ نویسان بر این اعتقاد هستند که خوانندگان وبلاگ ایشان در هنگام خواندن مطالب برای حفظ سلامتی هم که شده بایستی کمی برقصند! بنابراین یک آهنگ شش و هشت را انتخاب میکنند و با کمک دوستان حرفه ای تر کاری میکنند که خواننده وبلاگ به محض باز کردن وبلاگ ایشان محکوم به شنیدن موسیقی مورد علاقه نویسنده شوند. گاهی هم موسیقی وبلاگ از نوع سنتی یا حماسی ، بنیامینی و ... انتخاب می شود. اما باور کنید شنیدن ناخواسته موسیقی از هر نوعش همیشه هم جالب نیست ، بخصوص وقتی خواننده در ساعت دو بامداد و وقتی همه خوابند در اتاق تاریک نشسته و ناگهان اسپیکر کامپیوتر همه خانواده را به رقص می آورد! یا اینکه چند وبلاگ با هم باز شده و هر کدام ساز خود را می زنند یا اینکه خواننده وبلاگ در حال گوش دادن به موسیقی یا رادیوی مورد علاقه خود است ، در این حالات موسیقی وبلاگ تنها یک مزاحم آزار دهنده خواهد بود. به خاطر داشته باشید خوانندگان وبلاگ برای خواندن مطالب شما به وبلاگتان می آیند نه شنیدن موسیقی! اگر مایل به نمایش سلیقه خود را در انتخاب موسیقی برای خوانندگان وبلاگتان هستید می توانید کنترل مدیا پلیر یا لینک مستقیم فایل موسیقی را در وبلاگ قرار دهید تا کاربر به انتخاب خودش به موسیقی گوش فرا دهد!
3.جاوا اسکریپت
شما شاهکارید! جدی میگویم! وقتی وارد وبلاگتان می شوم پنجره ای باز شده با نمایش پیامی به من خوش آمد می گوید و بعد پنجره وقت بخیر باز میشوند گاهی هم اسم پرسیده می شود تازه وقتی هم میخواهم پنجره مرورگر اینترنت را ببندم پنجره ای باز میشود و پیغام میدهد که "کجا ؟ بودی حالا!"، "خداحافظ عزیز" یا "زود رفتی رفیق وای میستادی چایی دوم" ! تازه وقتی وارد وبلاگتان میشوم از زمین و زمان گل می ریزد و کلی ستاره هم در مرورگر اینترنت به دنبال نشانگر ماوس هستند در ضمن هزار تا نوشته متحرک هم در بالا و پایین و چپ و راست در حال موج زدن هستند! نگفتم شما شاهکارید! معلومه کارتان خیلی درسته و کلی کامپیوتر بلد هستید! اما راستش من فقط!... فقط آمده بودم آخرین مطالب وبلاگت را بخوانم که آنهم با این همه گلریزان در وبلاگت نشد.
4.نظر دهی بی معنا
من عاشق اینکار هستم! اینقدر که به خاطر همین کار مدتی در آسایشگاه به سر بردم! فقط کافیست یک پست در وبلاگم ثبت کنم آنوقت در بخش نظرات هزار تا وبلاگ که حتی مطالب آنها را دنبال نمیکنم یک نظر می گذارم که "وبلاگ خوبی داری به ما هم سر بزن!" البته چون جدیداً این متن خیلی ضایع شده است با کمی تغییر از عباراتی مثل "با نظرت موافقم به من هم سر بزن" یا "وای! چه مطالب جالبی نوشتی، منم به روز کردم به وبلاگم بیا!" استفاده میکنم. اصولا به قول ماکیاولی هدف هر گونه ضایع بازی را توجیه میکند. از قرار صدها نفر مانند آنچه که اشاره شد معتقدند با درج نظرات بی تاثیر و تبلیغاتی و آزار نویسندگان یا خوانندگان دیگر وبلاگها می توانند برای خود بازدید کننده کسب کنند.
5.توجه بیش از حد به جنس مخالف!
بایستی اعتراف کنم که با خواندن بسیاری از وبلاگها به نظر می رسد که هدف و انگیزه نوشتن وبلاگ توسط نویسنده و مخاطب اصلی آنها تنها یک نفر از جنس مخالف هست (نه اینکه ما از این کارها نکردیم!) یا برخی هم کمی وسعت نظر دارند و دنیا را بزرگتر می بینند و کلاً جنس مخالف را هدف قرار می دهند و حالا با توجه به جنسیت نویسنده در حال نمایش روشنفکر بودن، با سواد بودن، دلربا بودن یا متفاوت بودن خود هستند. دوست نازنین! اگر دنبال دوست یا همسر از این طریق هستی از نظر من هیچ مشکلی ندارد ولی خواهشا آدرس چنین وبلاگی را هر هفته برای همه دوستانت نفرست و آنرا به عنوان وبلاگ اصلی خودت معرفی نکن!
6.فحاشی
بعضی ها فکر میکنن قرار است علیه هنجارهای جامعه شورش کرده و آنرا تغییر دهند و برای شروع هم از ادب و عفت کلام شروع کرده اند و هر چی فحش خواهر و مادر دار را در مطالب وبلاگ خود جای میدهند. اگر میخواهید بگویید با چیزی مخالف هستند یا از آن متنفر هستند و آنرا به خواننده هم تفهیم کنید لازم نیست از فحشهای رکیک آنهم از آن نوعش استفاده کنید در صورت استفاده از کلمات مناسب تر نیز خوانندگان مخالفت یا تنفر شما را درک خواهند کرد. به خاطر داشته باشید که وبلاگ شما تنها توسط دوستانتان خوانده نمی شود و ممکن است یک نوجوان یا حتی فردی از سر کنجکاوی و در گردش در لینک دیگر وبلاگها یا تصادفی به وبلاگ شما سر بزند و باور کنید در این شرایط مطالب وبلاگ شما میتواند آزار دهنده باشد و حتی ارزش نظرات شما را نیز کم رنگ کند.وبلاگ یک گفتگوی خیابانی با چند دوست نزدیک نیست و استفاده از فحشهای رکیک نه تنها هنجاری را تغییر نمی دهند بلکه تنها چیزی را که عوض میکند نوع برداشت خوانندگان وبلاگ از شخصیت شما خواهد بود.!
7.استفاده از تصاویر حجیم
معتقد هستند که هر ایرانی از یک خط اینترنت ADSL با 256 KB پهنای باند برخوردارند. مسلم است که این واقعیت ندارد اما برخی آنقدر از تصاویر با حجمهای بالا در وبلاگ خود استفاده میکنند که تنها میتوان نتیجه گرفت که آنها فکر میکنند خوانندگان آنها به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند. استفاده از تصاویر در مطالب وبلاگ به جذابیت آنها کمک میکند اما لازم است در انتخاب تصاویر (سایز و حجم فایل) دقت کنید. تصاویر زیاد و سنگین باز شدن کامل وبلاگ را به شدت کند میکند در ضمن گاهی هم صفحه کامل نمایش داده نمی شود. استفاده از تصاویر کوچک و کم حجم آنهم در مطالبی که واقعا استفاده از تصاویر آنها را گویا تر میکند نشانی از حرفه ای بودن شماست.
8.کپی از نرم افزار ورد مایکروسافت
شاید دیده باشید که وبلاگهایی هستند که فقط شامل متن هستند اما با اینحال بارگذاری و نمایش صفحات آنها کند است. یکی از دلایل اینکار که البته در بین وبلاگ نویسان ایرانی نیز رایج است استفاده از نرم افزار Word شرکت مایکروسافت برای نوشتن مطالب و سپس کپی آنها در فرم ورود اطلاعات پنل مدیریت وبلاگ است. مزیت استفاده از این روش حفظ متن نوشته شده در کامپیوتر شخصی،عدم نیاز به آنلاین بودن هنگام تایپ مطالب و دقت بیشتر در ویرایش مطلب است . اما وقتی مطلبی مستقیم از نرم افزار ورد به فرمهای پنل مدیریت وبلاگ وارد می شود کدهای HTML زیادی همراه مطلب منتقل می شوند که بدلیل تبدیل فرمت Word به HTML است. گاهی حجم این کدها از خود مطلب هم بیشتر است. یک روش برای حل مشکل این است که مطالب خود را قبل از انتقال به وبلاگ به نرم افزار notepad ببرید و سپس مجدد از آنجا کپی و به پنل وبلاگ منتقل کنید در پنل برخی سرویسهای وبلاگ مانند بلاگفا دکمه (ایکون) خاصی هم در نوار ابزار برای حل این مشکل قرار دارد و کافیست پس از انتقال از ورد به پنل ،مطالب را انتخاب (select) کرده و یکبار این دکمه را بزنید تا محتوای منتقل شده از کدهای بی مورد و زیادی پاکسازی شود.
9.کپی برداری بیش از حد از وبلاگ دیگران
اگر وبلاگ شما قرار است به عنوان معرف مطالب دیگر وبلاگها باشد مشکلی نیست اما اگر واقعا مایل هستید به عنوان یک وبلاگ نویس و نویسنده به وبلاگ نویسی بپردازید خوب خواهد بود که در استفاده از مطالب دیگر وبلاگها زیاده روی نکنید . خوانندگان واقعی وبلاگ شما به دنبال نظرات و مطالب شما هستند و نه مطالب وبلاگهایی که شما میخوانید. اگر از مطالب دیگر وبلاگها را مناسب برای خوانندگان وبلاگ خود میدانید میتوانید به مطالب آنها لینک دهید.
10.بزرگترین اشتباه ، ندید گرفتن پند دیگران
باور کنید این اشتباه خیلی خیلی رایج است. هر چه بگوییم خوب نیست از فونت درشت استفاده کنید، از موسیقی کمتر استفاده کنید ، بی خیال افکتهای جاوا اسکریپت در وبلاگتان شوید و یا از نظرات بی معنی و تبلیغاتی بپرهیزید ولی برخی گویی گوششان بدهکار نیست هر چه بگوییم آنها کار خودشان را میکنند و جالب آنکه با داشتن یک قالب وبلاگ سنگین صد کیلو بایتی و هزار جور افکت جاوا اسکریپتی و موسیقی آنچنانی در وبلاگ احساس حرفه ای بودن هم میکنند!
بازدید دیروز : 44
کل بازدید : 565660
کل یاداشته ها : 1051